Hvis du har brug for at tale med et andet menneske

Klik her for at komme til sjaelesorg.nu

Sjælesorg på nettet er en mulighed for at chatte med et andet menneske om lige præcis det, som man går og tumler med. Præsten er en erfaren samtalepartner, et medmenneske som lytter, trøster og tager dig alvorligt.
Sjælesorg betyder omsorg for sjælen og er en gratis fortrolig samtale med en præst.

Dagens ord

Her kan du høre eller læse Dagens Ord, salmer, Fadervor eller andre bønner.

Pastoratets læse/studiekreds

Hvis du har lyst til at læse, diskutere, drikke kaffe/te over en hyggelig snak, så er vores læse/studiekreds noget for dig.

Vi mødes en gang om måneden, første mandag i oktober, november, december, januar, februar og marts kl.19.00 i Kirkehuset i Sønderbæk. Her diskuterer vi den læste bog. Vi læser normalt en bog pr. gang, tykkere bøger kan dog deles, mange aktuelle emner bliver også berørt, hyggelig snak på kryds og tværs.
Derefter drikkes der kaffe. Første gang har jeg kaffe og kage med, ellers går det på skift.

Studiekredsen har kørt i en del år under den tidligere præst Erik Johansen.
Da han stoppede, var vi nogle, som ikke kunne undvære denne mulighed for at læse og diskutere både nyere og ældre litteratur. Vi er derfor blevet enige om denne struktur.
Nye medlemmer med nye indgangsvinkler er altid velkomne.
Vores valg af bøger foregår meget demokratisk. Først alle titlerne på tavlen, derefter stemmes der.
Næste år har vi valgt, at en person fremlægger noget om den læste bog og styrer diskussionen. Det betyder naturligvis ikke, at alle ikke kommer til orde – ordet er altid frit, men vi kan blive så ivrige, at en ordstyrer er nødvendig. Det er jo netop det spændende, at vi er så forskellige, vi læser og ser ikke de samme ting. Derfor vil vi altid gå hjem med en oplevelse af, at bogen har åbnet sig for os på en måde, som vi ikke alene kunne have gjort.

Jeg husker specielt en bog, hvor alle kom med en dårlig bemærkning om bogen, den gad de bare ikke. Så gik vi i gang. Vi skulle finde noget positivt om historien, og så kom der skred i tingene. Vi fik virkelig vendt og drejet vores meninger. Alle gik hjem med en god oplevelse. Bogen ville vi aldrig have valgt selv, men nu vil vi altid huske den. Den flyttede noget i os, og sådan skal det være.

Vi læser hvert år en klassiker. Sidste år læste vi Lykke-Per. Den var der også delte meninger om, men man må jo sige, at den fik aktualitet, da vi opdagede, at den bliver filmatiseret.

I år har vi valg følgende som de første bøger:
Folkets skønhed – Merethe Prytz-Helle
Sildig opvågning – St. St. Blicher
De nøgne træer – Tage Skov Hansen
Sorgens grundstof – Annelise Marstrand Jørgensen

Jeg er altid klar til at fortælle mere om vores læse/studiekreds, så ring eller skriv bare.
Inger-Lise Mørup
Tlf. 50 99 61 05
Mail: inger-lise.moerup@skolekom.dk